kwiecień 11, 2018
Możliwość wyłączenia funkcji automatycznego zapisu układu wykresu jest od teraz dostępna

Wasze prośby zostały wysłuchane! Prosiliście nas o dodanie możliwość wyłączenia funkcji automatycznego zapisywania układu wykresu i voilà
– Wasze życzenie zostało spełnione! Mamy nadzieję, że za sprawą tego udogodnienia praca z naszymi wykresami stanie się jeszcze przyjemniejsza.

Funkcja ta jest dostępna z poziomu rozwijanego menu z ustawieniami układu wykresu; domyślnie ustawiona jest jako aktywna.

autosave

Ustawienia parametru automatycznego zapisywania układu wykresu dotyczą wszystkich zapisanych układów wykresu.

Jak to działa?
Po 1 minucie od dokonania jakiejkolwiek zmiany na wykresie automatycznie wykonany zostanie jest zapis wprowadzonych zmian.

Należy mieć na uwadze, że automatyczne zapisywanie układu wykresu może spowodować utratę wcześniejszych danych umieszczonych na wykresie lub spowodować ich aktualizację w przypadku stosowania wybranego układu na kilku urządzeniach/zakładkach przeglądarki jednocześnie.

Przykład:

  • Oto przykładowy układ wykresu stworzony przez użytkownika. Nazwijmy nasz układ Wykres 1.
  • Otwieramy w przeglądarce wykres śledzonej przez nas pary BTCUSD ze stworzonym przez nas układem w celu dopasowania poziomów wsparcia i oporu.
  • Po dokonaniu stosownych zmian chcemy zapisać nasz nowy układ. W tym przypadku nie ma znaczenia, czy zapiszemy wykres ręcznie, czy zapis dokona się automatycznie.
  • Wcześniej jednak otwarliśmy w innej zakładce przeglądarki drugi wykres korzystający z tego samego układu – dla uproszczenia nazwijmy go Zakładka 2. Układ ten otwarty był jeszcze zanim wprowadziliśmy wspomniane zmiany poziomów wsparcia i oporu, dlatego też oglądany przez nas wykres tych zmian nie uwzględnia.
  • Następnie chcielibyśmy sprawdzić ruchy cenowe innego instrumentu finansowego na obecnie używanym wykresie Zakładka 2 – wybieramy więc interesujący nas symbol dla którego wykres chcemy obejrzeć.
  • Jeśli układ wykresu Zakładka 2 posiada włączoną funkcję autozapisu układu wykresu, zostanie on automatycznie zapisany, a dokonane przez nas zmiany poziomów wsparcia i oporu przepadną.

Zatem jeśli korzystasz z układów wykresu w sposób zbliżony do powyższego, sugerujemy wyłączenie funkcji autozapisu układu wykresu.

Oto jak zapisać zmiany układu wykresu w przypadku wyłączonej funkcji autozapisu:

– Zmiany zapisać można manuallyklikając na ikonę Zapisz znajdującą się w rozwijanym menu układu wykresu.

– Układ wykresu zapisany zostanie w momencie dodania alertu do narzędzia rysowania (wymagane do poprawnego działania funkcji powiadomień).

Mamy nadzieję, że ta nowa funkcja przypadnie Wam do gustu i z niecierpliwością czekamy na Wasze opinie!

Dziękujemy za wybranie TradingView! Kolejne usprawnienia i nowe funkcje już wkrótce!

The fastest way to follow markets

Launch Chart