yuzieyusoff2

NOTION (0083) - Kajian Potensi TP (TF Weekly) 30/07/2020@09:45pm

Long
MYX:NOTION   NOTION VTEC BHD
NOTION VTEC BERHAD (0083)

Notion VTec Berhad is an investment holding company. The Company is engaged in providing management services, and provides a range of services from design to production, tooling development, quality assurance, surface coating and finishing, heat treatment, and shipping and logistics. Its segments include Manufacturing and Investing. The Manufacturing segment is engaged in manufacturing precision components and tools, including design, other related activities and incidental services. The Investing segment is engaged in investment holding and provision of management services. Its products include Data Storage, Digital Imaging and Industrial & Automotive. It supplies precision-turned, milled, drilled and ground parts to renowned multi-national companies all over the world. Its services include product development, tooling and fixtures development, process engineering, mechanical machining processes, surface treatment, precision washing technology and waste water treatment.

SECTOR: TECHNOLOGY
SUB-SECTOR: TECHNOLOGY EQUIPMENT
TOTAL SHARE ISSUE: 504,975,973
PUBLIC FLOAT %: 50.73%

BERITA TERBAHARU: Pada 9 April 2020, Notion VTec menyatakan kepada Bursa bahawa syarikat itu telah memutuskan untuk menceburkan diri dalam pengeluaran peralatan pelindung diri dan komponen ventilator perubatan berikutan pandemik Covid-19 yang melanda seluruh dunia.

Lembaga Pengarah Notion VTec mengumumkan bahawa Notion Venture Sdn Bhd ("NVSB"), anak syarikat milik penuh Notion VTec, telah memperolehi Perakuan Pendaftaran bertarikh 27 Julai 2020 dari Registrar Corp yang mengesahkan bahawa NVSB telah berdaftar dengan U.S. Food and Drug Administration untuk Tahun Kewangan 2020 untuk topeng muka (kecuali alat pernafasan N95) untuk Orang Awam / Personel Penjagaan Kesihatan mengikut Panduan IIE.

NVSB juga telah mengirimkan sampel alat pernafasan N95 ke makmal luaran yang diiktiraf dan hasilnya akan durujuk kepada National Institute for Occupational Safety and Health ("NIOSH") untuk kelulusan. Sekiranya kelulusan alat pernafasan N95 diperolehi dari NIOSH, Notion beranggapan bahawa eksport topeng muka akan menjadi perniagaan jangka panjang syarikat.

Notion juga mengumumkan bahawa NVSB juga telah menghantar permohonan untuk mendapatkan sijil halal ke Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ("JAKIM") dan saat ini sedang menunggu hasil permohonan tersebut. Setelah mendapat perakuan dari JAKIM, Syarikat kemudian akan mengeksport topeng muka ke negara-negara Islam tertentu.

ANALISA TEKNIKAL:

NOTION mengalami kejatuhan setelah melakukan corak DOUBLE TOP dan harga telah bertahan dan melantun pada EMA50 (TF Weekly) dan seterusnya melakukan reversal. Harga ditutup pada aras RM0.815 pada penutup minggu ini (30/07/2020 - Khamis). Hari Jumaat (31/07/2020) adalah cuti umum sempena Hari Raya Aidiladha.

Harga perlu melalui paras halangan Fibonacci yang kuat iaitu 0.382 (RM0.850), 0.500 (RM0.925) dan 0.618 (RM1.00) jika ingin meneruskan kenaikan yang lebih tinggi.

#feelfreetodisagree #notAbuycall #tradeatyourownrisk #TAYOR #BursaMalaysia

Comments