Pine, Popüler Göstergeler için Yeni Eklenen Yerleşik İşlevleri ve Değişkenleri Destekler

Mar 13, 2020

Pine, Popüler Göstergeler için Yeni Eklenen Yerleşik İşlevleri ve Değişkenleri Destekler

 

Bugün, Pine kodlama dilimize Para Akışı Endeksi, Fiyat-Hacim Eğilimi ve daha fazlası da olmakla birlikte, 17 yeni işlev ve değişken ekliyoruz. Henüz Pine’ı keşfetme şansınız olmadıysa, buradan başlayabilirsiniz. Pine’ı zaten bilenlerinizin bu yeni eklemelerin tadını çıkaracağını umuyoruz.

YENİ DEĞİŞKENLER:

iii (Gün İçi Yoğunluk Endeksi), hacmi bir sembolün fiyatıyla birleştiren hacim tabanlı teknik bir göstergedir. Gün içi yüksek ve düşük seviyelerinin hacim ile önceki günün kapanış fiyatına kıyasla nasıl hareket ettiğini takip etmek için kullanılabilir.

wvad (Williams Değişken Birikimi / Dağılımı) göstergesi, bir sembol içindeki bir dönemin momentumunu gösteren toplam hacimdir.

wad (Williams Birikimi / Dağıtımı) pozitif ve negatif piyasa baskısını ölçer. Yalnızca fiyat verilerine dayanmaktadır ve burada birikim / dağıtım, pozitif (birikim) ve negatif (dağıtım) fiyat hareketlerinin toplamını temsil eder.

obv (Denge hacmi, OBV), fiyat değişikliklerini tahmin etmek için hacim akışını kullanan işleme dair teknik bir momentum göstergesidir.

pvt (Fiyat-Hacim Eğilimi), fiyat yönünü ve fiyat değişikliğinin gücünü belirlemeye yardımcı olan bir göstergedir.

nvi (Negatif Hacim Endeksi), fiyat hareketlerinin aşağı hacim günlerinden nasıl etkilendiğini grafiksel olarak göstermek için hacim ve fiyatı entegre eden teknik bir gösterge çizgisidir.

pvi (Pozitif Hacim Endeksi), işlem hacmindeki pozitif artışlara dayalı fiyat değişimleri için sinyaller sağlayan ve teknik analizde kullanılan bir göstergedir.

YENİ FONKSİYONLAR:

cmo (Chande Momentum Osilatörü) son kazançların toplamı ile son kayıpların toplamı arasındaki farkı hesaplar. Daha sonra sonucu, aynı dönemdeki tüm fiyat hareketlerinin toplamına böler.

mfi (Para Akışı Endeksi), bir varlıktaki aşırı alım veya aşırı satım koşullarını tanımlamak için fiyat ve hacim kullanan teknik bir osilatördür. Aynı zamanda fiyattaki bir trend değişikliğini uyarabilen sapmaları tespit etmek için de kullanılabilir.

bb (Bollinger Bantları), fiyatın basit bir hareketli ortalamasından (SMA) uzakta iki standart sapma (pozitif ve negatif) çizilen bir dizi çizgiyle tanımlanan teknik bir analiz aracıdır. Ancak, kullanıcı tercihlerine göre ayarlanabilir.

bbw (Bollinger Bantları Genişliği) standart Bollinger Bantları göstergesinden türetilen bir teknik analiz göstergesidir. Bollinger Bantları Genişliği, Üst ve Alt Bantlar arasındaki genişliği nicel olarak ölçmenin bir yolu olarak hizmet eder. Bazı durumlarda alım satım sinyallerini tanımlamak için de kullanılabilir.

kc (Keltner Kanalları) üç ayrı hattan oluşan uçuculuk temelli bir teknik göstergedir. Orta çizgi, fiyatın üssel hareketli ortalamasıdır (EMA). Ek hatlar EMA’nın üstüne ve altına yerleştirilir. Üst bant tipik olarak EMA’nın üzerindeki Ortalama Gerçek Aralık‘ın (ATR) iki katı olarak ayarlanır ve alt bant genellikle EMA’nın altında aynı mesafeye ayarlanır. Dalgalanmalar (ATR ile ölçülen) genişledikçe ve daraldıkça genişler ve daralır.

kcw (Keltner Kanalları Genişliği) üst ve alt Keltner Kanalları çizgileri arasındaki farkı hesaplar.

dmi (DMI / ADX), bir trendin gücünü ve yönünü ölçen üç göstergeden oluşur. Yön Hareket Endeksi (DMI) üç satırdan oluşur: ADX (siyah çizgi), DI + (yeşil çizgi) ve DI- (kırmızı çizgi). Ortalama Yön Endeksi (ADX) çizgisi, trendin gücünü gösterir. ADX değeri ne kadar yüksek olursa, eğilim o kadar güçlü olur. Artı Yön Göstergesi (DI +) ve Eksi Yön Göstergesi (DI-) geçerli fiyat yönünü gösterir. DI + DI- değerinin üzerinde olduğunda, geçerli fiyat momentumu artar. DI- DI + ‘nın üzerinde olduğunda, mevcut fiyat momentumu düşer.

wpr (Williams % R), 0 ile -100 arasında hareket eden bir tür momentum göstergesidir. Aşırı alım ve aşırı satım seviyelerini ölçer. Williams % R piyasadaki giriş ve çıkış noktalarını bulmak için kullanılabilir.

hma (Gövde Hareketli Ortalaması), son dönemlere göre daha eski fiyatları vurgularken, hakim piyasa eğilimini tanımlamak için kullanılabilecek hızlı etkili, ancak sorunsuz bir hareketli ortalamaya ulaşmayı sağlar. Ayrıca giriş ve çıkış sinyalleri için de kullanılabilir. Gösterge çoğunlukla diğer sinyaller ve analiz teknikleri ile birlikte orta vadeli (swing) yatırımcılar ve uzun vadeli yatırımcılar tarafından kullanılır.

supertrend (SuperTrend) bir trend takip göstergesidir. SuperTrend fiyatın üzerindeyse, bir düşüş trendi; fiyatın altındaysa, bir yükseliş trendi anlamına gelir. Yönü tahmin etmez, daha ziyade yön sabitlendikten sonra, bir pozisyon başlatmanıza rehberlik eder ve trend bitene kadar pozisyonda kalmanızı önerir.

Look first Then leap

TradingView sizin için tasarlandı, bu nedenle muhteşem özelliklerimizden en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olun
Grafiği Açın